Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ο αγιοβασιλάκος


Δεμένος με τα Χριστούγεννα, από τότε που τα θυμάσαι. Αυτός ο φτηνός αρκουδάκος με το σάκο των γιορτινών παιχνιδιών είναι ο αγιοβασιλάκος σου. Ενσαρκώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τον έψαχνες πάντα, ανάμεσα στα στολίδια, τον έβρισκες με χαρά και τον κρεμούσες πρώτο πρώτο, σε εξέχουσα θέση στο δέντρο. Ήταν το γούρι, η βεβαιότητα ότι ο Άη-Βασίλης θα ερχόταν και πάλι, να φάει τον κουραμπιέ, να πιει το λικεράκι και λίγο από το γάλα του και να σου αφήσει ένα δωράκι.
Τώρα, που τα στολίδια εκείνα πια έχουν παλιώσει, καταχωνιαστεί σε ένα κουτί βαθιά στο πατάρι και ξεχαστεί, ο αγιοβασιλάκος επιμένει, σε εξέχουσα θέση, να σου θυμίζει τί ήταν για σένα οι γιορτές. Τί είναι για σένα οι γιορτές. Εκεί, στη λάμψη των πλαστικών του ματιών, αντικρίζεις εκείνον το χοντρούλη με τη μακριά άσπρη γενειάδα που κάθε χρόνο σου υποσχόταν μυστικά πως όλα θα γίνονταν λίγο καλύτερα.
Και συνεχίζει να σου υπόσχεται.

4 σχόλια:

teharada είπε...

Άσε μάθαμε την πραγματική ιστορία. Ας είναι καλά ο φίλος μου ο Λύκος, που αποκάλυψε το υποχθόνιο σχέδιο διάθεσης περισσευάμενων υλικών οικοδομών! Να μην πώ τίποτε για την ανίερη συμμαχία αρχιτεκτόνων - ιατρών (όλων των ειδικοτήτων!).

παναγιώτα είπε...

Μα τι είναι αυτή η ανίερη συμμαχία για την οποία μιλάς;
Άσε, ο Λύκος μας έκανε μεγάλη ζημιά σήμερα...

Ελένη είπε...

Έχουμε κι εμείς αυτόν τον αρκουδάκο! Και πραγματικά είναι πανέμορφος!:)

παναγιώτα είπε...

:)
Μα δεν είναι;