Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

υπό κλίμακα



Κρυφακούγοντας τους διαλόγους της πόλης, στήνοντας αυτί ή περνώντας ξυστά πλάι τους, μετράς διαστάσεις και φράσεις κι αισθήματα, μετράς τη σημασία, την αφοσίωση και την οργή.

Ναι, ναι, άσ'το εκεί, καλά είναι... Κοντά, 5-6 χιλιόμετρα από την ακτή. Ε, είναι μια ώρα δρόμος, πάω κι έρχομαι... Θα πεταχτείς μέχρι το κέντρο να μου πάρεις ένα κουτάκι που θέλω; Λίγο πιο κάτω, ε, θα το δεις μπροστά σου, περίπου στα 200 μέτρα... Κάνα μέτρο πιο εδώ δηλαδή; Ε, τίποτα, ούτε έναν όροφο ψηλότερα. Λέω να αφήσω ένα χιλιοστό γύρω γύρω για να κάνει διαφορά. Άσε καλύτερα ενάμισι. Κοίτα, είναι περίπου 6 εκατοστά. 20, 30 πόντους, μην το κάνεις πολύ μεγάλο. Ξέρω κι εγώ τώρα, ένα οικοπεδάκι 10 στρέμματα. Λοιπόν, 54 τετραγωνικά, ευάερο ευήλιο, αλλά παραμένει ακριβό. Και τα 42 τετραγωνικά βεράντα; θα κάνετε κάτι πάρτι εκεί... Νομίζω μισό χιλιοστό είναι ιδανικό, ξεχωρίζει τέλεια.

Ξέρεις τις αποστάσεις που διασχίζεις καθημερινά από καρδιάς, μετρημένες με βήματα, τα μεγέθη των χώρων σου με το μάτι, τα καθημερινά σου αντικείμενα με το βάρος τους στην παλάμη σου. Κι είναι φορές, πολλές φορές, που τα χιλιοστά δε σε αφορούν, τα εκατοστά γίνονται μέτρα και τα μέτρα χιλιόμετρα, πάντα χωρίς αξία. Το ξέρω. Το ξέρω καλά. Μα αν αφήσω τα ακροδάχτυλά μου να διατρέξουν το κορμί σου, θα υποδιαιρώ τα χιλιοστά στα χίλια και θα θέλω να τα γνωρίσω όλα, ένα προς ένα, κι όλα τα χιλιόμετρα του κόσμου θα είναι λίγα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oποτε σε διαβαζω ειναι σα να βλεπω μια καμερα να βουταει στην καθημερινοτητα και να κανει ενα ζουμ, πολυ γρηγορο χωρις να ξερω καθε φορα που θα εστιασει.

Αυτο ειναι ενα απο τα πιο ομορφα κομματια σου...Οι σημαντικες διαστασεις και οι σημαντικες αποστασεις ειναι παντα στους μικροκοσμους μας, κι αυτες προσπαθουμε να μετρησουμε και να διανυσουμε...

ΥΓ. Εχθες που ειδα οτι εκανες νεα αναρτηση και αντιληφθηκα μετα οτι ηταν μονο βινδεο ημουν σχεδον ετοιμος να αποσυρω την ετησια συνδρομη μου με τις παχυλες χορηγιες. Χαιρομαι που δεν το εκανα, καλημερα :)

Λυκος

παναγιώτα είπε...

Όχι, όχι τις χορηγίες!! Υπόσχομαι να αναρτώ συχνότερα. Μη τις χορηγίες!!

Καληνύχτα κι ευχαριστώ :)