Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Don Curabiatto

Με αφορμή το Στόμα του κακού Λύκου: El Kurabiero

Οι πραγματικοί κουραμπιέδες πήραν το όνομά τους από τον Ιταλό κόμη Don Curabiatto, που ήταν γνωστός για τις γαστρονομικές του ευαισθησίες και τα συμπόσια στην αυλή του ήταν μυθικά. Μάγειρες και ζαχαροπλάστες από όλα τα μέρη του κόσμου ένωναν τις δυνάμεις τους, σε μια πανδαισία γεύσεων, χρωμάτων και μεθυστικών μυρωδικών.
Μάλιστα, φήμες λένε ότι η όλη ιστορία με το μεξικανό Kurabiero είναι πλαστή και οι μαϊμού κουραμπιέδες φτιαγμένοι μόνο και μόνο για να σαμποτάρουν το αληθινό ευγενές γλύκισμα.
Αν προχωρήσουμε λίγο ακόμη τις έρευνές μας, ανακαλύπτουμε ότι η έχθρα αυτή ξεκίνησε όταν ο Curabiatto ξεμπρόστιασε το Σικελό μαφιόζο παππού του τρομοκράτη, τον κακόφημο χοντρό Kurabiedonni. Μετά από αυτό το γεγονός, εκείνος μετανάστευσε στο Μεξικό για να γλιτώσει και να ξεφύγει από τη λοιδορία των συνεργατών του. Εκεί στην εξορία, δίδαξε στον εγγονό του την τέχνη της εκδίκησης.
Βέβαια, όλα αυτά είναι εικασίες που ερευνώνται ακόμη, αλλά η δικαιοσύνη δε θα αργήσει να κάνει τη δουλειά της και να αποκαταστήσει το όνομα και την υπόληψη του γιορτινού πειρασμού.

Καλή όρεξη, φάτε άφοβα! Φροντίστε μόνο να βγείτε και καμιά βόλτα στο κρύο για να μη σας βρει ο νέος χρόνος τετράπαχους και κολλημένους σε στρώσεις ζάχαρης, επάνω στο τραπέζι!

7 σχόλια:

ΛΥΚΟΣ είπε...

Ενα εχω να πω:

http://stoma-tou-lykou.blogspot.com/2011/12/blog-post_29.html

Άρτεμις είπε...

Μικρή μου Παναγιώτα, ευγενικέ Λύκε, δεν παίζεστε! Μου φτιάξατε τη μέρα! Α και να πω πως εμένα με έχει το μελομακάρονο!

ΛΥΚΟΣ είπε...

Kαι για να ολοκληρωσουμε το θεμα

http://stoma-tou-lykou.blogspot.com/2011/12/final-act.html

παναγιώτα είπε...

Άρτεμις, αφού είναι έτσι μας χρωστάς την ιστορία του μελομακάρονου. Όχι που μου είσαι όλο βόλτες και περιπάτους τελευταία... :)

Λύκε, το θέμα δεν ολοκληρώνεται ποτέ... Ευτυχώς. χεχε

Άρτεμις είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Άρτεμις είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Άρτεμις είπε...

http://galaziakithara.blogspot.com/2011/12/29-2012.html

Εδώ θα βρείτε μία μελό ιστορία κυρία μου! Όχι για να μην λετε πώς είμαι συνέχεια στις βόλτες! :-)